Tre dörras Ba gua

För att göra en Ba gua behövs en ritning på det som den ska läggas över.

Har du en färdig ritning så använd den, annars är det lätt att göra en egen. Mät rummet, lägenheten eller huset som du vill lägga en Ba gua över. Rita skalenligt på ett rutat papper. Att använda sig av skalan 1- 100 brukar fungera bra, alltså att 1 meter är 1 cm på pappret.



När ritningen är klar, mät och dela in den i 9 lika stora rutor. Om det skulle fattas något hörn som på den här lägenheten (båda till höger) dra då ut linjerna för att det ska bli kvadratiskt. Varför man gör så kommer vi till lite senare. Nu är det bara att skriva in livsaspekterna.

I en tre dörrars Ba gua utgår man ifrån de tre nederst livsaspekterna och var ingången är placerad. I det här exemplet är dörren placerad ungefär i mitten av nederkanten och är i området Livsväg/karriär. Sovrummet är i Stöd i livet/resor, allrummet och delar av badrummet i Kunskap/självkännedom.

Eftersom linjerna är utdragna för att få en kvadrat till Ba gua finns det saknade delar i tre områden, det är de som är rödmarkerat, vilket nödvändigtvis inte behöver vara ett problem. Det är bara de som bor där som kan avgöra om det är så. Men om de skulle uppleva att det är så finns det vissa åtgärder som man kan till, mer om det i avsnittet ”Saknade områden”.

Tre dörrars Ba guan är nu klar och man kan se var de olika livsaspekterna finns i lägenheten.

Nästa kapitel