Vad är en Ba gua?

En Ba gua kan liknas vid en karta och kan läggas över bostäder, byggnader, trädgårdar, rum, ja i stort sett kan den användas överallt.

Varje område i Ba gua är kopplat till en livsaspekt som i sin tur tillhör ett element. Varje område har också en siffra med en nummerologisk ordning och hur man än räknar dem, lodrätt, vågrätt eller diagonalt blir alltid summan 15

Det finns två sätt att använda sig av en Ba gua, man kan välja den klassiska som utgår från väderstrecken eller den som kallas Tredörras Ba gua som utgår ifrån var dörren eller ingången är placerad. Tredörrars Ba gua är yngst och kom till någon gång på 90-talet här i väst, är man helt ny på området kan den upplevas som enklast att börja med. Det viktigaste är att man bestämmer sig för vilken Ba gua man vill använda sig av och inte blanda ihop dem.

De nio livsaspekterna i Ba gua
1. Livsväg/karriär hör ihop med område 9
2. Kärlek/relationer hör ihop med område 8
3. Hälsa/familj hör ihop med område 7
4. Rikedom hör ihop med område 6
5. Frid och balans, här hämtar alla områden sin kraft
6. Stöd i livet/resor ihop med område 4
7. Kreativitet/barn ihop med område 3
8. Kunskap/självkännedom ihop med område2
9. Berömmelse/framgång/rykte ihop med område 1

Aktiveras och stärks ett område så aktiveras automatiskt det ihophörande området. Det gäller även det omvända. Om något område glöms bort så överförs det till det tillhörande området. För att veta om en åtgärd har fungerat så jobba inte mer än med högst två områden åt gången.

I nästa avsnitt tar vi upp hur livsaspekterna är kopplade till Ba gua och de fem elementen, vi tar dem en efter en i turordning.

Nästa kapitel